OSOBOWOŚĆ ROKU 2017 - Nominacje Kapituły

Nominacje Kapituły pod przewodnictwem Jarosława Jabłońskiego, redaktora naczelnego "Kuriera Porannego" i "Gazety Współczesnej" do tytułu OSOBOWOŚĆ ROKU 2017 w kategorii KULTURA.

Wśród nominowanych w powiecie monieckim w tej kategorii są aż trzy osoby wchodzące w skład Zarządu Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego:

Barbara Kuprel, Biblioteka Publiczna w Mońkach, nominowana za organizację spotkań autorskich, które przyciągają do biblioteki dzieci i dorosłych mieszkańców Moniek. (ORK.59)SMS pod nr 72355 o treści ORK.59

Anna Porębska, prezes Fundacji na Rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego, nominowana za organizacje festiwalu Rock na Bagnie, który jest uznaną marką znaną w całym kraju, a udział w imprezie zadeklarowało już wiele osób z odległych zakątków Polski. Rock na Bagnie jest festiwalem czerpiącym wzorce z tradycji polskich festiwali lat 80-tych z maksymalnie dużą dawką autentycznej muzyki młodych zespołów. (ORK.100) SMS pod nr 72355 o treści ORK.100

Jacek Żędzian, dyrektor artystyczny festiwalu Rock na Bagnie, nominowany za pasję, z jaką tworzy największy na Podlasiu festiwal Rock na Bagnie w Goniądzu. Pana zaangażowanie, aktywność i umiejętności pozwoliły na stworzenie wielu wydarzeń okołofestiwalowych, m.in. bagienne kino, wystawy fotograficzne, wernisaże, spotkania z artystami. (ORK.120) SMS pod nr 72355 o treści ORK.120.

Dziękujemy za wyróżnienie.

Anna Porębska, Barbara Kuprel i Jacek Żędzian

WYJAZD DO TEATRU!

Image and video hosting by TinyPic

Spokojnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym. Niech Wigilijny wieczór upłynie w szczęsciu i radości, przy staropolskich kolędach i zapachu święrkowej gałązki.

Nowych wyzwań, śmiałych celów oraz pozytywnej energii i odwagi w spełnieniu marzeń w Nowym 2018 roku życzy

Rada oraz Zarząd Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego

BAŚNIOWY TEATR DLA DZIECI

Podziękowanie za realizację zadania publicznego pod nazwą „BAŚNIOWY TEATR DLA DZIECI” w ramach ogłoszonego przez Burmistrza Moniek otwartego konkursu ofert w Gminie Mońki w 2017 roku.

ROZLICZENIE 1% PODATKU

Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego dbając o jawność oraz przejrzystość swoich działań, pragnie ukazać Państwu szczegółowe sprawozdanie z przekazania 1% podatku.

Otrzymaliśmy w tym roku 26540,28 zł.. Cieszymy się, że nasze działania są zauważalne oraz doceniane przez Państwa. Przypominamy, że każdy przekazujący nam 1% podatku może wskazać cel szczegółowy, a my wydatkujemy te pieniądze zgodnie z życzeniem.

Zgodnie z zeznaniem podatkowym za 2016r. przekazano:

• Rock na Bagnie: 11884,68 zł
  • LKS Promień Mońki: 3687,48 zł
  • ZSOiZ: 3344,58 zł
  • Klub Rodzin Autystycznych: 2143,08 zł
  • Stowarzyszenie Orzeł Przytulanka: 1499,49 zł
  • Podlasiaczki: 1179,18 zł
  • Sportowy Klub Taneczny Prestige: 905,22 zł
  • Dom Pomocy Społecznej w Mońkach: 157,86 zł
  • bez celu szczegółowego: 1738,71 zł

Dziękujemy za otrzymane fundusze. Umożliwi to nam wspieranie lokalnych inicjatyw!