Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego zwraca się z prośbą o pomoc w zebraniu funduszy na specjalistyczne leczenie i rehabilitację 25-letniego Pawła, który uległ wypadkowi samochodowemu. Zbiórka publiczna  została zgłoszona do Ministerstwa Administracji  i Cyfryzacji  pod nr 2020/591/OR – rehabilitacja Pawła.

Paweł jest mieszkańcem Zastocza,  ma uszkodzony kręgosłup i porusza się na wózku inwalidzkim. Istnieje duża szansa, iż po operacji i rehabilitacji w specjalistycznym ośrodku „Akson” – Zakład Rehabilitacji Leczniczej w Urazach Kręgosłupa we Wrocławiu, będzie mógł samodzielnie chodzić. Koszt 6-miesięcznego leczenia to 83 640 zł. Kwota przerasta możliwości finansowe rodziny.

Zbiórka do puszek będzie trwać w dniach: 05.02.2020r. – 30.06.2020r.

Darowizny można również wpłacać bezpośrednio na konto Fundacji 08 8085 0005 0007 1404 3000 0010 z dopiskiem rehabilitacja Pawła.

Leczenie Pawła można też wesprzeć przekazując 1% swojego podatku KRS 0000186434 cel szczegółowy – 1193/K Paweł Kaczyński.