Zapraszamy na koncert

Image and video hosting by TinyPic

ROBERT CICHOWICZ - to matematyk o artystycznej duszy, mieszkający w Łomży. Jego nostalgiczne kompozycje związane są z najważniejszymi sferami naszego życia: miłością, wiarą, radością, przemijaniem i nadzieją. W 2015 roku ukazała się jego autorska płyta zawierająca subtelny męski wokal oraz lekkie i ujmujące brzmienie gitary klasycznej. Twórczością tego artysty zainteresowały się krajowe stacje radiowe, między innymi: Polskie Radio Białystok, Radio Nadzieja 103,6 FM, Radio Rzeszów. Wraz z gitarzystami – Przemysławem Kamińskim i Cezarym Borusiewiczem - koncertował już kilkakrotnie w Łomży oraz w Tykocinie, w Mońkach, w Zambrowie, w Kolnie.

24 FINAŁ WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY

Image and video hosting by TinyPic

10 stycznia 2016r. w Szkole Podstawowej nr 2 odbędzie się 24 FINAŁ WIELKIEJ ORKIESTRY ŚWIĄTECZNEJ POMOCY.

Jeśli chcesz zostać wolontariuszem WOŚP, wypełnij ankietę dostępną na stronie szkoły http://sp2monki.witrynaszkolna.pl/strona=komunikaty.
Następnie przynieś ją wraz ze zdjęciem legitymacyjnym do sekretariatu szkoły lub siedziby Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego.

Termin składania ankiet – 27 listopad 2015r

Sztab WOŚP Mońki współorganizują: Szkoła Podstawowa nr 2 w Mońkach - Dyrektor Dariusz Jaworowski; Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego- Prezes Anna Porębska oraz Stowarzyszenie Przyjaciół "Dwójki'- Prezes Marta Pisanko.

Serdecznie zachęcamy do współpracy.
Więcej informacji dla wolontariuszy na stronie:

Blues na Bagnie

Image and video hosting by TinyPic

Zapraszamy na zaduszkowy koncert w wykonaniu Piotra Nalepy i Breakout Tour poświęcony pamięci Miry Kubasińskiej i Tadeusza Nalepy.

Zespół wykona największe przeboje Breakout. W rolę Miry Kubasińskiej wcieli się, obdarzona niezwykłym wokalem Jean Lubera – uczestniczka programu The Voice of Poland. Serdecznie na ten koncert zapraszamy.

Uwaga! Udział w koncercie jest bezpłatny. Jednakże w trakcie jego trwania prowadzona będzie zbiórka pieniędzy na renowację zabytkowej części cmentarza rzymskokatolickiego w Goniądzu.

Ratujemy i Uczymy Ratować

Podczas "Europejskiego Dnia Przywracania Czynności Serca" (16 października) w całej Polsce odbyła się próba bicia rekordu Guinnessa w jednoczesnym prowadzeniu resuscytacji krążeniowo - oddechowej. Polska jest pierwszym krajem na świecie, w którym wprowadzono na tak ogromną skalę naukę podstawowych czynności ratujących życie do szkół podstawowych.

Organizatorami akcji w Mońkach była Fundacja na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego, Stowarzyszenie Przyjaciół "Dwójki" oraz Szkoła Podstawowa nr 2, przy pomocy Straży Pożarnej, Policji oraz Pogotowia Ratunkowego. Organizatorzy serdecznie dziękują wszystkim szkołom, instytucjom i osobom prywatnym za użyczenie fantomów i pomoc w organizacji przedsięwzięcia.

Akcja odbyła się na terenie Szkoły Podstawowej nr 2 w Mońkach, Wzięli w niej udział uczniowe z klas III-VI oraz nauczyciele, strażacy, policjanci, pracownicy pogotowia ratunkowego oraz wolontariusze Pokojowego Patrolu.
Po prawidłowym wykonaniu resuscytacji, uczniowie z klas IV - VI otrzymali specjalne apteczki, ufundowane przez Fundację Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Rock na Bagnie nagrodzony!

Organizatorzy Festiwalu Rock na Bagnie na uroczystej gali w Suwałkach odebrali w czwartek 8 października certyfikat Najlepszego Produktu Turystycznego Województwa Podlaskiego 2015. To niesamowite wyróżnienia świadczy o tym jak ważnym dla naszego regionu jest ten Festiwal.
Z każdym rokiem Goniądz gości coraz więcej osób z całej Polski, a Rock na Bagnie jest już uznaną marka na muzycznej i turystycznej mapie Polski.

Już teraz chcemy wszystkich serdecznie zaprosić na szóstą edycję Festiwalu, która odbędzie się w dniach 1-2 lipca 2016. W niedługim czasie ogłosimy kilka gwiazd polskiej muzyki, które wystąpią na festiwalu. Będzie się działo, ale wszystkich nowych fanów festiwalu ostrzegamy przed jednym – Bagno wciąga!.... pozytywnie.

Organizatorzy i Zarząd Fundacji na rzecz Rozwoju Powiatu Monieckiego